Close search

Шоколадова торта с малини

4.6
от общо 137 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Шоколадова торта с малини photo-credit Шоколадова торта с малини и коняк

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сипваме кафето в тенджера и прибавяме маслото и захарта, които разтапяме на умерен огън.
  2. Махаме тенджерата от котлона и прибавяме настъргания шоколад. 
  3. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с.л. какао.
  4. Изсипваме брашнената в шоколадовата смес и разбъркваме до еднородност.
  5. Добавяме яйцето и разбъркваме тестото още веднъж.
  6. Намасляваме форма за торта с диаметър 18 см. и я застиламе с хартия за печене.
  7. Изсипваме половината от тестото.
  8. Отгоре нареждаме малините и ги покриваме с останалото тесто.
  9. Печем тортата в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 50 минути.
  10. Охлаждаме готовата шоколадова торта и я поръсваме с останалото какао и я украсяваме с малини. Вместо с какао, може да я залеем с шоколадова глазура и след това да я украсим с малини.
  11. За глазурата: Кипваме сметаната и я отнемаме от котлона.
  12. Прибавяме настъргания шоколад и маслото (по желание и ром).
  13. Разбъркваме до пълно разтваряне на маслото и шоколада. 
  14. Топлата глазура изливаме върху изстудената торта (задължително тортата трябва да е изстудена).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK