Close search

Шоколадова торта с малинов крем

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Шоколадова торта с малинов крем photo-credit Шоколадова торта с малинов крем

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сипваме кафето в тенджера и прибавяме маслото и захарта, които разтапяме на умерен огън.
  2. Отстраняваме тенджерата от котлона и прибавяме настъргания шоколад. 
  3. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера, щипка сол и 1 с.л. какао.
  4. Изсипваме брашнената в шоколадовата смес и разбъркваме до еднородност.
  5. Добавяме яйцата и разбъркваме тестото още веднъж.
  6. Намасляваме форма за торта (с диаметър 18 см.) и я застиламе с хартия за печене.
  7. Изсипваме сместа и печем в предварително загрята фурна на 180-190 градуса, за около 45 минути.
  8. За крема: Внимателно разбиваме маскарпонето със захарта.
  9. Пасираме малините и заедно с ванилията ги прибавяме към подсладеното маскарпоне, разбиваме леко.
  10. Поизстиналият блат разделяме на половиники между които намазваме с крема (слепяме ги).
  11. С останалата част от крема намазваме цялата торта, гарнираме с целите малини.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK