Шоколадови гофрети
Начин на приготвяне
- Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.
- Разтапяме шоколада с маслото на водна баня.
- В едната купичка разбиваме белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
- В другата, разбиваме останалата захар с жълтъците и след побеляването им добавяме разтопените на водна баня шоколад с масло. Продължаваме да бъркаме, докато се получи кремообразна смес, след което малко по-малко добавяме водата.
- Получената смес смесваме с разбитите белтъци, като продължаваме да бъркаме, но на по-ниски обороти.
- Пресяваме брашното заедно с ванилията и ги добавяме към останалата смес, като отново разбъркваме добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.
- Печем гофретите в силно загрят и леко намазнен гофретник.
- Гарнираме ги с плънка по избор.
Мъфини с кафе и бисквитки
В купа смесваме сухите продукти.Разбиваме яйцата, добавяме маслото и накрая млякото.Към сухите продук...
Микс от салати с домати, моцарела и кедрови ядки
Почистваме и накъсваме миска от салати. Поставяме г...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook