Шоколадови трюфели с канела
Продукти
- 5 г канела
- 75 г какао на прах
- 40 г масло
- 150 мл сладкарска сметана , течна
- 250 г шоколад
Начин на приготвяне
- Разтопяваме на водна баня две супени лъжици вода с натрошените шоколадови парченца, като непрекъснато бъркаме.
- След това прибавяме сметаната и продължаваме да разбъркваме до получаването на хомогенна смес (без въздушни балончета).
- Така приготвената смес сваляме от котлона и оставяме добре да изстине, след което отново я разтопяваме добре на водна баня. Прибавяме маслото при постоянно разбъркване, до получаването на еднородна смес.
- След това изсипваме сместа за трюфелите в купа, която покриваме с найлоново фолио, и я оставяме на студено за около час, докато ганашът се втвърди.
- След като ганашът се втвърди добре, с помощта на малка лъжичка, оформяме топченца и ги овалваме в какаото, което предварително сме смесили с канелата.
Печени филийки с филаделфия и сладко от малини
Намазваме филийките с маслото и ги запичаме в предв...
Шоколадови равиоли с маскарпоне в ягодов сос
Брашното и какаото се смесват и си пресяват през с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook