Close search

Шоколадово суфле с "Бейлис"

5.0
от общо 126 глас
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Шоколадово суфле с "Бейлис" photo-credit Ароматно суфле с "Бейлис"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
  2. Разбиваме яйцата със захарта на пяна, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното, какаото и ликьора. Разбъркваме всичко много добре. 
  3. Намазняваме осем формички с диаметър около 8 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем суфлето в плоски чинии и да сервираме отделно. 
  4. Загряваме фурната на 220 градуса и печем суфлето 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
  5. Върху всяко поставяме по една почистена и подсушена ягода и сервираме веднага.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK