Close search

Сладки Розички от бутер тесто

5.0
от общо 126 глас
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 1

Сладки Розички от бутер тесто photo-credit Вкусни и лесни за приготвяне.

Начин на приготвяне

1. Разстиламе бутер тестото. Препоръчваме да използвате прясното бутер тесто от Лидл, което е по-тънко разточено.

2. Нарязваме ябълките на две и не ги белим. Изчистваме от семената и ги режем на тънки полумесеци. Завираме на котлона водата със захарта и оставяме ябъките да заврят и омекнат.

3. Отделяме белтъка от жълтъка. Намазваме бутер тестото с разбития жълтък и го нарязваме на ленти около 5-6 см височина и 10 см дължина.

4. Нареждаме в горния край на лентата от бутер тесто резените ябълка, така че да се застъпват с издадената част нагоре.

5. Подвиваме долната част на лентата нагоре и после навиваме стегнато настрани, така че да стане като кошничка. Поставяме във формички за капкейк.

6. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15 мин или докато се зачервят приятно.

7. След като са готови, оставяме леко да се охладят, вадим от формичките и поръсваме с пудра захар, пресята през цедка.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK