Close search

Сладкиш "Mille-feuille"

5.0
от общо 126 глас
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Сладкиш "Mille-feuille" photo-credit Вкусен френски сладкиш

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Намасляваме тавичка и разстиламе хубаво тестото. Намазваме го с маслото и го оставяме за 10 минути да престой. Намокряме леко тестото с вода, поръсваме с пудрата захар, "надупчваме" с вилица и го слагаме да се пече на 200 градуса, за около 15-20 минути.
  2. За крема: В купа разбиваме яйцата със захарта, добавяме брашното и млякото. Слагаме сместа на котлон да кипне, като разбъркваме непрекъснато. Варим още 15 минути на слаб огън, като отново разбъркваме непрекъснато. Прибавяме рома, разбъркваме леко и оставяме да изстине.
  3. Разделяме изпеченото тесто на 3 равни ленти, като между всяка от тях намазваме с обилно количество от крема. И така докато покрием всички. Накрая завършваме с кора. 
  4. Последната кора поръсваме с пудра захар. Нарязваме сладкиша на 6 равни части с остър нож. 
  5. Сервираме на порции, изстуден.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK