Сладкиш с моркови и орехи
Продукти
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта.
- Разбъркваме ги добре и добавяме олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно.
- След това добавяме морковите и счуканите орехи. Разбъркваме сместа до хомогенност.
- Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса, около 45 минути.
- За глазурата: разбиваме добре крема сиренето и маслото. След това, добавяме бавно пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията.
- Сладкиша намазваме/покриваме с крема и оставяме в хладилник за около 3-4 часа.
Макарони с кашкавал и сирене на фурна
Сваряваме макароните във вряща, посолена вода, с по...
2 Коментара
Да, добре е да се остави да изстине
Сладкиша оставя ли се да се изстине преди да се намаже?