Сладкиш с моркови и вкусна глазура
от общо
127 гласа
Време: 4 ч.
Ниво: лесно
Порции: 12
Ниво: лесно
Порции: 12
Сервирай с
Кафе
Продукти
- 1 ч.ч. орехи
- 3 ч.ч. моркови настъргани
- 1 ч.л. канела
- 1 щипка сол
- 2 ч.л. бакпулвер
- 2 ч.л. сода
- 5 яйца
- 1 ч.ч. олио
- 2 ч.ч. кафява захар
- 2 ч.ч. брашно
- за глазурата:
- 225 г крема сирене със стайна температура
- 6 с.л. масло - обезсолено, на стайна температура
- 2 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.л. ванилия , екстракт
- 2 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме брашното с бакпулвера, захарта, канелата, содата и солта.
- Разбъркваме ги добре и добавяме олиото на тънка струйка, и разбитите яйца, едно по едно.
- След това добавяме морковите и счуканите орехи. Разбъркваме сместа до хомогенност.
- Изсипваме сместа в намаслена тавичка и печем в предварително загрята на 180 градуса, около 45 минути.
- За глазурата: разбиваме добре крема сиренето и маслото. След това, добавяме бавно пудрата захар и бъркаме докато сместа стане хомогенна. Когато сместа е готова, добавяме ванилията и лимоновия сок.
- Сладкиша намазваме/покриваме с крема и оставяме в хладилник за около 3-4 часа.
- По желание, преди сервиране поръсваме сладкиша с малко орехови ядки.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook