Close search

Стек от риба тон с черен пипер здравословноApple

4.2
от общо 131 гласа
Време: 20 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Стек от риба тон с черен пипер photo-credit Стек от риба тон с ароматни подправки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме рибата тон на стекове, дебели около 1,5 см. 
  2. Намазваме стековете с олио или зехтин и ги овалваме в солта и пипера.
  3. Печем на предварително загрята скара или на оребрен тиган, около 2 - 3 минути от всяка страна.
  4. Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и малко лимон. Разбъркваме леко.
  5. Поднасяме рибата топла, гарнирана със салатата от рукола и резенче лимон.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    Рибата тон е уникална, когато е прясна. Най-добрата може да се намери в Метро.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK