Close search

Супа от нахут с праз

5.0
от общо 126 глас
Време: 6 ч. и 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Супа от нахут с праз

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Накисваме нахута за 5-6 часа във вода.
  2. След това го слагаме да се вари за около час-час и половина.
  3. Почистваме и нарязваме на ситно праз лука и моркова. 
  4. В дълбока тенджера разтапяме маслото и прибавяме нарязаните заленчуци. Задушаваме ги за около 2-3 минути.
  5. Към тях прибавяме вече сварения и отцеден нахут, солта, белия пипер и 500-700 мл топла вода.
  6. Варим още 10-15 минути.
  7. След това пасираме и прецеждаме през цедка (за да се отделят люспите от нахута и да се получи гладка смес).
  8. Преди сервиране, по желание гарнираме с тъмен балсамико или соев сос.
Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK