Close search

Суши Хосо Маки с авокадо и краставица здравословноApple

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Суши Хосо Маки с авокадо и краставица photo-credit Суши Хосо Маки с авокадо

Начин на приготвяне

  1. Измиваме много добре ориза (докато водата, под която тече, стане прозрачна). 
  2. След това го заливаме със студена вода в количеството, указано на опаковката и го поставяме на котлона да заври. 
  3. Щом на повърхността му се образуват тунелчета, намаляваме огъня и оставяме ориза за още 5-10 минути да поври, като го покриваме с капак. 
  4. След като оризът се свари, отстраняваме капака на съда и вместо него поставяме хавлиена кърпа. Оставяме ориза да се охлади. 
  5. През това време приготвяме соса за ориза: смесваме оризовия оцет, захарта, мирина и сола. Бъркаме ги, докато захарта се разтвори напълно. 
  6. С получената смес заливаме ориза. Разбъркваме добре. 
  7. Върху бамбукова рогозка разстиламе листата от водорасли нори, като ги поставяме с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце разпределяме ориза, като е важно да оставяме по 1 см разстояние до края на водораслите. В центъра поставяме обелените и нарязани на ситно краставица и авокадо (важно то да са нарязани така, че да се поставят лесно в една линия). 
  8. След това навиваме сушито внимателно и стегнато с помощта на рогозката. 
  9. Нарязваме с остър нож и сервираме със соев сос, уасаби и джинджифил.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK