Свински пържоли със сметанов сос и орехи
Продукти
- орехови ядки за гарниране
- 0,5 к.ч. мазнина
- 1 к.ч. брашно
- 6 броя свински вратни пържоли
- за соса:
- черен пипер
- 2 ч.ч. прясно мляко
- сол
- 160 г сметана
- 20 г масло
- 0,5 к.ч. брашно
Начин на приготвяне
- Начукайте внимателно пържолите и ги поръсете с черен пипер и сол на вкус.
- Овалвайте ги в брашното и ги изпържете в сгорещената мазнина.
- За сметановия сос запържете брашно в маслото до златисто и разредете внимателно и при непрекъснато бъркане с прясното мляко.
- Подправете соса със сол и черен пипер на вкус, и го разбъркайте към предварително загрятата сметана.
- Поднесете пържола, полята със сметановия сос и поръсена с ореховите ядки. По желание добавете гарнитура от варени или печени картофки и поръсете с розмарин за свеж аромат.
Пилешки пържоли с кашкавал и синьо сирене
Пържолите се посоляват и подправят с черен пипер. Н...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook