Close search

Свинско варено със зеленчуци

4.3
от общо 129 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Свинско варено със зеленчуци photo-credit Свинско варено с пресни зеленчуци

Продукти

100 г съдържат:

  • 250 калории
  • 18 г мазнини
  • 13 г протеини
  • 20 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме свинското месо на парчета и го слагаме да се свари в 600 мл. посолена вода. 
  2. Щом кипне водата, изваждаме месото и прецеждаме бульона - по повърхността му се образува пяна, която задължително отстраняваме. 
  3. Връщаме бульона в тенджерата и добавяме едро нарязаните моркови, целина, лук, чушка, обелените и нарязани картофи. 
  4. Оставяме свинското варено да къкри на котлона, като при нужда доливаме още малко топла вода.
  5. Щом поври 10 минути, добавяме сол, скилидките чесън, по желание и зърна бахар и черния пипер. 
  6. Оставяме да ври още около 1 час. 
  7. Накрая прибавяме ситно нарязания девесил и оставяме да къкри под капак на изключен котлон.
  8. Сервираме горещо със стръкче целина.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK