Close search

Сьомга на скара здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

4.6
от общо 130 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 3

Сьомга на скара photo-credit Апетитна сьомга на скара

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме рибата.
  2. Смесваме соевия сос, захарта, джинджифила, чесъна и солта в купа, за да направим марината.
  3. Върху лист алуминиево фолио слагаме рибата.
  4. С четка намазваме филетата от всички страни с маринатата, завиваме я във фолиото и я оставяме за около 15 минути.
  5. Загряваме скарата или барбекюто, поливаме рибата с останалата марината, изваждаме я от фолиото и я слагаме върху скарата.
  6. Печем  по около 3-4 минути от всяка страна.
  7. Сервираме топла.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

1 Коментар

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    IvayloNetsov

    Страхотна рецепта, но не ми стана ясно, само поставяме рибата върху фолиото или я увиваме с него ?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK