Close search

Сьомга с ориз в тесто

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: професионално
Порции: 2

Сьомга с ориз в тесто photo-credit Сьомга с ориз в тесто

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза и яйцата. 
  2. За тестото: Сипваме брашното в купа и добавяме маслото. 
  3. Прибавяме жълтъци и сол. 
  4. Размесваме всичко да се получи тесто. Поръсваме с брашно и го разточваме. 
  5. Нарязваме лук на ситно и го запържваме в зехтин. 
  6. Нарязваме сьомгата и сварените яйца на две. 
  7. Слагаме тестото в тавичка, върху хартия за печене, и в средата сипваме ориза, отгоре нареждаме парченца сьомга. 
  8. След това допълваме с лук, ориз, сьомга и накрая сварените яйца. 
  9. Счупваме едно яйце и намазваме краищата на тестото.
  10. Завиваме на руло, дупчим на места с вилица и печем във фурната. 
  11. Нарязваме готовото руло на парчета, сервираме и заливаме с разтопено масло и копър.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK