Close search

Сьомга със сметана

4.3
от общо 131 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Сьомга със сметана photo-credit Сьомгата е не само вкусна риба, но и много полезна за здравето

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Посоляваме сьомгата добре, посипваме я с черен пипер и копър. Добавяме чесъна и нареждаме в йена-тава.
  2. Заливаме със сметаната, почти да покрие рибата.
  3. Печем на умерена фурна 50 минути или на силна фурна 35 минути. (Рибата е готова, когато сметаната добие зачервена коричка). 
  4. Сервираме гореща, по желание с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи или зелена салата.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK