Тарт с поширани круши
Продукти
- За блата:
- 300 гр брашно
- 200 гр масло
- 100 гр пудра захар
- 1 яйце
- За тарта:
- 10 мл перно
- 40 мл червено вино
- 100 гр захар
- 6 круши
- щипка канела
- 100 гр пудра захар
- 300 гр бадемово брашно
- 150 гр захар
- 230 гр брашно
- 100 гр масло
- 3 яйца
Начин на приготвяне
1. Обелваме и почистваме крушите от семената. Разрязваме ги на две половинки и ги пошираме във виното, с добавена канела, "Перно" и около 50 мл вода. Отцеждаме ги и ги охлаждаме.
2. Смесваме брашното с бадемовото брашно, захарта, маслото и яйцата до получаване на гладка смес.
3. За блата разбъркваме маслото с пудрата захар и яйцето и оставяме сместта да стегне в хладилника за 30 мин. След това разточваме кора с дебелина 0.5 см и я разстиламе в намазнена форма за тарт.
4. Върху блата изсипваме бадемовата смес и върху нея нареждаме крушите. Печем 30 мин. на 180 градуса. Сервираме след като се охлади, поръсено с пудра захар. По желание можем да добавим и топка сладолед.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook