Close search

Тарт с поширани круши

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 12

Тарт с поширани круши photo-credit Тарт с поширани круши

Продукти

Начин на приготвяне

1. Обелваме и почистваме крушите от семената. Разрязваме ги на две половинки и ги пошираме във виното, с добавена канела, "Перно" и около 50 мл вода. Отцеждаме ги и ги охлаждаме.

2. Смесваме брашното с бадемовото брашно, захарта, маслото и яйцата до получаване на гладка смес.

3. За блата разбъркваме маслото с пудрата захар и яйцето и оставяме сместта да стегне в хладилника за 30 мин. След това разточваме кора с дебелина 0.5 см и я разстиламе в намазнена форма за тарт.

4. Върху блата изсипваме бадемовата смес и върху нея нареждаме крушите. Печем 30 мин. на 180 градуса. Сервираме след като се охлади, поръсено с пудра захар. По желание можем да добавим и топка сладолед.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK