Close search

Татарски кюфтета на скара

4.7
от общо 128 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 3

Татарски кюфтета на скара photo-credit Татарски кюфтета на скара

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Накисваме филията хляб във вода. 
  2. Лука, моркова, чесъна, лютите чушки и магданоза режем на ситно, след което ги прибавяме към каймата, заедно с накиснатия хляб.
  3. Овкусяваме с чубрицата, кимиона, червения пипер,черния пипер и солта.
  4. Омесваме хубаво каймата и я оставяме в хладилник за няколко часа да се доовкуси.
  5. За плънката: настъргваме кашкавала, нарязваме яйцата и киселите краставички на ситно, след което ги смесваме.
  6. Вече готовата кайма, разделяме на топчета по 80-90 г, като всяко топче го разстиламе, пълним го с готовата плънка и го завиваме.
  7. След това изпичаме на скарата, намазнена с парче сланина (олио).
  8. По желание, гарнираме с кълнове от червена ряпа.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK