Close search

Телешка супа с картофи

4.0
от общо 128 гласа
Време: 120 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Телешка супа с картофи photo-credit Вкусна телешка супа с картофи

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме джоланa на парчета, заливаме го със студена вода и го варим на силен огън.
  2. Когато заври, отбираме пяната. Прибавяме малко сол, черен пипер на зърна и продължаваме да варим на тих огън.
  3. Когато месото се полусвари, прибавяме морковите и целината, нарязани на кубчета, а лукът - на четвъртинки, половинки или цели, ако главичките са малки.
  4. Нарязваме картофите и ги поставяме в последните 30 минути, а доматите и магданоза - малко преди снемането от огъня.
  5. Сгорещяваме маслото, слагаме в него лъжица настъргани моркови, за да се оцвети и го прибавяме към супата. Сервираме гореща. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK