Close search

Телешко месо с ориз

5.0
от общо 126 глас
Време: 3 ч.
Ниво: лесно
Порции: 2

Телешко месо с ориз photo-credit Телешко месо с ориз

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме телешкото месо на хапки и го сваряваме за около 2 часа, до пълното му омекване. 
  2. Измитият и почистен ориз запържваме в олиото до прозрачност. Към него добавя ме ситно нарязаният лук, заедно с морковите, нарязани на колелца и разполовените гъби. 
  3. Задушаването продължава още няколко минути. 
  4. След това добавяме подправките и изсипваме ориза в тавичка. 
  5. Отгоре поставяме парчетата месо и нарязаните на колелца маслини. 
  6. Заливаме ястието с бульона, в който се е варило месото. 
  7. Печем до готовност в предварително загрята на 180 градуса фурна.

* Рецептата и снимката към нея са предоставени от shake.bg, където онлайн може да закупите и всички необходими за приготвянето й продукти.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK