Close search

Телешко месо с праз и сини сливи

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Телешко месо с праз и сини сливи photo-credit Телешко месо с праз и сини сливи

Продукти

100 г съдържат:

  • 117 калории
  • 3 г мазнини
  • 24 г протеини
  • 10 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото и го запържваме до зачервяване.
  2. Почистваме и нарязваме на едро праз лука и го добавяме към месото, заедно с нарязаните на ситно моркови, чесън и гъби.
  3. Задушаваме за около 10-15 минути, като разбъркваме внимателно. Прибавяме дафиновия лист, черния пипер, захарта, бульоните и заливаме с 500 мл. гореща вода и 200 мл. бяло вино. 
  4. Оставяме на тих огън, докато месото е почти готово, добавяме сините сливи за около 5-10 минути.
  5. След това изсипваме всичко в глинен гювеч и запичаме за 20-25 минути. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK