Close search

Телешко с ориз и зеленчуци

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 3

Телешко с ориз и зеленчуци photo-credit Телешко с ориз и зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Месото се нарязва на порции, поръсва се с малко от вегетата и се запържва в горещото олио. Изважда се и се поставя в тавичка, покрива се с фолио, налива се малко вода и се пече до готовност. 
  2. Оризът се сварява в подсолена вода за 20 минути и се прецежда. 
  3. В същия тиган с мазнината от месото се задушават лукът и морковите. 
  4. Когато се карамелизират, се добавят гъбите и останалата част от вегетата. Зеленчуците се оставят да се запържат за 5-6 минути и се добавя свареният ориз. 
  5. Разбърква се и се сервира с готовото месо.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK