Kulinaria.bg

Вход | Регистрация |

Тесто за пица

4.9
от общо 139 гласа
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1
Тесто за пица photo-credit Тесто за пица с мая

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Разтваряме маята в топла вода. 
  2. Добавяме захарта и солта.
  3. Пресяваме брашното и замесваме тесто.
  4. Накрая добавяме олиото и още един път омесваме тестото. 
  5. След като омесим и втори път тестото, го оставяме на топло място да увеличи два пъти обема си.
Още от : пица


2 Коментара

  1. Todorova.nina
    Нина Тодорова / Kulinaria.bg

    Здравейте,
    Може да ползвате прясна мая, да. Количеството ще е колкото топче, с големина на грахово зърно.
    Също така може и да не ползвате мая изобщо. Тогава продуктите и начинът на приготвяне ще са:
    - 1 кг. брашно за пица
    - 3 яйца
    - 35 г зехтин
    - 400 мл вода
    - 40 г сол
    Пресяваме брашното. Добавяме яйцата, зехтина и водата. Омесваме внимателно, като по време на месеното постепенно добавяме солта. Оставяме на студено 12 ч.
    Поздрави,
    Нина

  2. Small
    Анонимен

    Вместо суха мая, може ли да се използва прясна и ако да, то тогава колко?