Close search

Тиганички

4.8
от общо 138 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Тиганички photo-credit Сочни тиганички

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбок съд разбиваме яйцето, добавяме по малко от брашното, слагаме солта, млякото и содата. Добавяме водата и разбъркваме всичко, до получаване на хомогенна смес.
  2. Получава се не много гъста каша.
  3. В дълбок тиган с височина поне 8 см., сипваме олио до средата и като се сгорещи, с голяма супена лъжица или черпак гребваме от сместа и изсипваме в олиото.
  4. Докато се пържат, те се обръщат сами. 
  5. Сервираме горещи, по желание поръсени с пудра захар.

2 Коментара

  1. Small
    Анонимен

  2. Small
    nina63

    бърза лесна и чудесна закуска

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK