Close search

Тиквен пай

4.3
от общо 128 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Тиквен пай photo-credit Вкусен тиквен пай за есента и зимата.

Продукти

Начин на приготвяне

1. Смесваме сухите съставки в голяма купа - 1.5 ч.ч. брашно, 0.5 ч. л. сол, 1 с.л. захар, 150 мл олио, 4 с.л. вода. Месим докато сместта стане ронлива. Добавяме студена вода, ако е необходимо. Оформяме топка от тестото и увиваме в стреч фолио и слагаме в хладилника за 30 мин.

2. Разбъркваме крема сиренето, 1/2 ч.ч. захар, 1 яйце, 1 ч.л. лимонов сок с миксер докато получим кремообразна смес. Поставяме в хладилника за около 30 мин.

3. Разточваме тестото върху набрашнена повърхност с диаметър около 28 см. Поставяме го в намазнена форма за пай, като оставяме краищата да излязат леко от формата. Поръсваме тестото с едро смляните орехи.

4. Разбъркваме пюрираната тиква с 1 ч.ч захар, 2 яйца и 1/2 чаша кондензирано мляко с миксер докато получим кремообразна смес.

5. Върху тестото изсипваме първо сместта от крема сирене и върху нея и тиквеното пюре. Оформяме ръбовете на пая и слагаме в предварително загрята фурна.

 6. Печем около 40 минути, изваждаме от фурната да се охлади и сервираме. По желание можем да добавим и топка сладолед.

Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK