Close search

Торта от домашен кекс

5.0
от общо 127 гласа
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 12

Торта от домашен кекс photo-credit Торта от домашен кекс

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
  2. Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре.
  3. Изсипваме сместа в кексова форма и печем на 250 градуса, проверяваме с клечка за   готовност (около 35-40 минути).
  4. За глазурата: в голяма купа изсипваме сметаната и внимателно я разбиваме с пудрата захар. Постепенно добавяме двата вида сирене и разбъркваме добре - до получаването на плътна хомогенна смес. 
  5. След като кекса е поизстинал го изваждаме от формата и го намазваме обилно с глазурата.
  6. Декорираме с кокосовите стърготини и захаросани фигурки, по избор. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK