Kulinaria.bg

fpi-banner
fpi-banner

Тортиля от картофи

4.7
от общо 3 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Видяна: 9638
Тортиля от картофи photo-credit Тортиля /Тортия от картофи

Продукти

  • зехтин
  • сол
  • 8 яйца
  • 1 зелена чушка по желание
  • 2 глави лук
  • 1 кг. картофи

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и нарязваме картофите на кубчета и ги изпържваме.
  2. Разбиваме яйцата добре.
  3. След това в по-малко мазнина запържваме чушката и лука. 
  4. Посоляваме на вкус, разбъркваме добре сместа и я слагаме в тигана. Първоначално на силен огън, след това на по-слаб, като разбъркваме непрекъснато. С помощта на друг тиган, намаслен и затоплен, обръщаме тортията, за да се опече и от другата страна. Сервираме я топла.
Още от : предястия


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook