Турско кафе на джезве
Начин на приготвяне
- Слагаме кафето в джезвето, добавяме водата и захарта.
- Поставяме на котлона, като внимателно следим кафето за момента на завиране.
- В момента на повдигането на пяната отдръпваме за малко от котлона и отново го връщаме, докато пяната се надигне втори път.
- Сваляме кафето от котлона и го наливаме бавно в чашата.
Домашна халва
В дълбока тенджера смесваме захарта и глюкозата.Добавяме водата, ако се наложи може да сложим малко п...
Картофени палачинки
Почистваме и смиламе картофите с месомелачка или на най-ситното ренде, изцеждаме ги леко, добавяме яй...
2 Коментара
Турците слагат и подправки към кафето - освен кардамон и стрит карамфил има и нещо друго, но никой не иска да ми каже.
Към кафето можете да добавите и щипка кардамон. Така става типично арабско кафе.