Close search

Турско кафе на джезве

5.0
от общо 126 глас
Време: 15 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Турско кафе на джезве photo-credit Ароматно турско кафе на джезве

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме кафето в джезвето, добавяме водата и захарта. 
  2. Поставяме на котлона, като внимателно следим кафето за момента на завиране.
  3. В момента на повдигането на пяната отдръпваме за малко от котлона и отново го връщаме, докато пяната се надигне втори път.
  4. Сваляме кафето от котлона и го наливаме бавно в чашата.
Още от : напитки

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    Към кафето можете да добавите и щипка кардамон. Така става типично арабско кафе.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK