Close search

Вариво

4.3
от общо 129 гласа
Време: 3 ч. и 15 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Вариво photo-credit Сочно ястие със зеле

Продукти

100 г съдържат:

  • 285 калории
  • 24 г мазнини
  • 16 г протеини
  • 1 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. На дъното на дълбок съд слагаме 2-3 цели листа от зелето, за да направим канапе. 
  2. Върху него нареждаме вече нарязаното на ситно и почистеното от кочани зеле, прибавяме една суха чушка, олио на вкус и червен пипер, също така и част от нарязаните на едри кубчета свински гърди. Покриваме със зеле. 
  3. Редуваме ред зеле, месо, чушка, олио и червен пипер до изчерпване на количеството продукти.
  4. Най-отгоре прибавяме 3 с.л. мас и покриваме цялата смес с още 2 или 3 цели листа зеле.
  5. Добавяме зелевия сок, който не трябва да покрива цялата смес. 
  6. Слагаме съда върху добре нагорещен котлон, докато заври и след това намаляваме силата на огъня. 
  7. Оставяме да къкри на тих огън около 3 часа. 
  8. От време на време развъртаме съда, за да не загори. 
  9. Сервираме горещо. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK