Close search

Ягодов пай

5.0
от общо 126 глас
Време: 100 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Ягодов пай photo-credit Вкусен ягодов пай

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Омесваме тестото, като брашното го пресяваме и правим кладенче.
  2. Посоляваме със солта и вътре прибавяме маслото, нарязано на кубчета, пудрата захар и жълтъка.
  3. Омесваме много добре до получаването не еднородна и пухкава смес.
  4. Поставяме в хладилник за 30 минути.
  5. Вече готовото тесто полагаме във форма за пай.
  6. За плънката: нарязваме на половина ягодите, смесваме ги със захарта и ги разпределяме равномерно върху тестото.
  7. Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 40-50 минути.
  8. Преди сервиране, по желание гарнираме с пудра захар.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK