Close search

Яхния от леща с боб

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Яхния от леща с боб photo-credit Яхния от леща с боб

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и накисваме лещата и боба в студена вода за около час-два.  (Може да ги залеем с вода от предната вечер).
  2. Изхвърляме водата, в която са били лещата и боба, и добавяме 2-3 ч.ч. студена вода, в зависимост от това, колко гъста желаем да бъде. Варим без сол, защото ако добавим сол още в началото това ще забави варенето. Варим лещата и боба, докато станат полусварени.
  3. В около половин чаена чаша гореща мазнина, запържваме ситно нарязаните зеленчуци (без чесъна), докато поомекнат след което добавяме една чаена лъжица червен пипер.
  4. След това добавяме тази запръжка към лещата и боба, добавяме чесъна, домата  и сол на вкус, разбъркваме добре и оставяме да ври до пълно сваряване.
  5. Готовата яхния поднасяме гореща.

1 Коментар

  1. Small
    dondo

    Чудно стана, само че добавих по щипка чубрица и джоджен. И за няколко минути вря с дафинов лист.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK