Close search

Ярешко в гювеч

5.0
от общо 126 глас
Време: 135 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Ярешко в гювеч photo-credit Ярешко месо в гювеч с домати и много подправки

Продукти

100 г съдържат:

  • 115 калории
  • 5 г мазнини
  • 11 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме месото на парчета и го запържваме леко в 2-3 с.л. от мазнината. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме леко ситно нарязаният лук. Прибавяме част от ситно нарязаните червени домати и червеният пипер. 
  2. Въръщаме месото, посоляваме го и доливаме гореща вода и виното. Оставяме го да заври и след това прибавяме гъбите, а след десетина минути - граха и чушките, нарязани на ивички. 
  3. След като месото и гъбите омекнат прибавяме останалата мазнина и изчистеният и измит ориз. Прехвърляме всичко в гювеч, покриваме го и го слоагаме да се пече. 
  4. Малко преди да го извадим от фурната, добавяме останалите нарязани домати, разбъркваме с голяма лъжица и слагаме яйцата едно по едно. Допичаме за още 10-15 минути. 
  5. Готовият гювеч с поръсваме със счукан черен пипер и ситно нарязан магданоз.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK