Close search

Задушени калмари

4.5
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Задушени калмари photo-credit Задушени калмари със зелен боб и пресен лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме калмарите, измиваме ги и леко ги начукваме. Нарязваме ги на парченца, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги изпържваме в сгорещеното олио.
  2. Добавяме едро нарязания лук, зеленият боб, посипваме с брашното и запържваме няколко минути.
  3. Поставяме сместа в тенджера, добавяме малко вода и сметаната, похлупваме с капак и задушаваме 15-20 минути. 
  4. Сервираме топли.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

Още от : риба

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    За да не станат жилави, калмарите може леко да се начукат, най-добре през фолио..

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK