Задушени калмари
Продукти
- 1 ч.л. черен пипер смлян
- 0,5 ч.л. сол
- 60 гр. зелен боб от консерва
- 3 с.л. олио
- 2 ч.л. брашно
- 2 с.л. сметана
- 500 гр. калмари
- 1 връзка пресен лук
Начин на приготвяне
- Почистваме калмарите, измиваме ги и леко ги начукваме. Нарязваме ги на парченца, посоляваме, поръсваме с черен пипер и ги изпържваме в сгорещеното олио.
- Добавяме едро нарязания лук, зеленият боб, посипваме с брашното и запържваме няколко минути.
- Поставяме сместа в тенджера, добавяме малко вода и сметаната, похлупваме с капак и задушаваме 15-20 минути.
- Сервираме топли.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Попара с прясно мляко
Сваряваме млякото със захарта.Накъсваме хляба на парчета, слагаме го в дълбока купа и го заливаме с п...
Риба с грах
Измиваме, изчистваме и нарязваме картофите, целината, моркова и лука, и леко ги запържваме. Задушавам...
1 Коментар
За да не станат жилави, калмарите може леко да се начукат, най-добре през фолио..