Close search

Задушени патладжани

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Задушени патладжани photo-credit Задушени патладжани

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и нарязваме патлажданите на кръгчета.
  2. Поставяме ги за 30 минути в солена вода, отцеждаме ги.
  3. През това време нарязваме чушките, чесъна, магданоза и листата целина.
  4. Нарязваме патладжаните и започваме да редим: патлаждани, между тях слагаме нарязаните чушки, магданоз, чесън и листа целина, омесени със сол, и после ред домати на кръгчета и така три пъти.
  5. Най-отгоре поливаме с олио и задушаваме на тих огън (да стане на мазнина). 
  6. Поднасяме ястието студено.

Съвет:

По желание, може да гарнираме с прясно нарязан колбас.

Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK