Close search

Зеле с кренвирши

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Зеле с кренвирши photo-credit Вкусно и апетитно зеле с кренвирши

Продукти

100 г съдържат:

  • 325 калории
  • 28 г мазнини
  • 13 г протеини
  • 7 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Задушаваме настъргания лук и нарязаните на ситно моркови в малко зехтин и вода. Добавяме дафиновия лист и пиперите.
  2. Нарязваме на ситно измитата и почистена зелка и посоляваме. Задушаваме и зелето в тенджерата с много малко вода. 
  3. Оставяме да ври на слаб огън около 10-15 минути и след това добавяме нарязания на ситно обелен домат и нарязаните кренвирши.
  4. Оставяме за още 20-30 минути.

Съвет: 

По желание, може да го сложим зелето с кренвирши в тава и да го запечем около 20 минути. В този случай, след като добавим доматите и кренвиршите, ги варим 10 минути и останалите 20 минути ги печем.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK