Close search

Зеленчукова яхния с нахут

5.0
от общо 127 гласа
Време: 6 ч. и 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Зеленчукова яхния с нахут photo-credit Зеленчукова яхния с нахут

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Накисваме нахута за 5-6 часа във вода.
  2. След това го варим час-час и половина.
  3. Почистваме и нарязваме на средно едри кубчета всички зеленчуци.
  4. Задушаваме ги и овкусяваме със солта, черния пипер и червения пипер, след това прибавяме вече сварения нахут и оставяме на тих огън, до пълна готовност.
  5. Преди сервиране, по желание гарнираме със ситно нарязан магданоз.

2 Коментара

  1. Todorova.nina
    Нина Тодорова, Kulinaria.bg

    Здравейте,
    Наухт може да закупите от по-големите вериги хранителни магазини (като Карфур, Кауфланд, Пикадили) или от Женския пазар (в София) - точно зад спирката на ТМ 22 посока ул. Пиротска има магазинче, в което продават освен нахут, много подправки и здравословни храни.

  2. Small
    Анонимен

    Хм...Изглежда доста вкусно. Къде мога да си купя нахут?

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK