Close search

Зеленчукови тиганици

5.0
от общо 129 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 50

Зеленчукови тиганици photo-credit Вксуни зеленчукови тиганици

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Обелваме и настъргваме на едро ренде картофите, морковите и тиквичката. Поставяме ги в голяма купа.
  2. Почистваме и нарязваме на стино чушката, копъра и магданоза, и ги прибавяме към останалите зеленчуци. 
  3. Яйцата разбиваме едно по едно, заедно с брашното и щипка сол. Добавяме ги към зеленчуковата смес и разбъркваме добре.
  4. В тиган слагаме малко от мазниата и го загряваме хубаво. Слагаме по 1 с.л. от сместа и я изтъняваме внимателно.
  5. Пържим тиганиците от двете страни, за около 4-5 минути. Поставяме ги върху кухненска хартия за да се изцедят от мазнината.
  6. Сервираме с гарнитура от кисело мляко.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK