Close search

Паста Болонезе

Добавено от Alex_Nik
Видяна: 2390 Паста Болонезе

Продукти

1 морков 
1 стрък целина 
1 глава лук 
400 г кайма 
150 г пене 
1 скилидка чесън 
1 буркан домати 
1 ч.ч. червено вино 
3 с.л. зехтин 
1 ч.л. захар 
сол на вкус 
1 ч.л. риган 
1 с.л. пресен магданоз

Начин на приготвяне

В по-дълбок тиган с капак, сипваме зехтина и когато се сгорещи запържваме нарязания на дребно лук.
След минута-две поставяме и нарязания на дребно или счукан в хаванче чесън, заедно с нарязаните на дребно кубчета морков и целина. 
Разбъркваме добре и добавяме каймата. 
Бъркайки непрекъснато, пържим около 5 минути. След това добавяме нарязаните на дребно домати и виното. Варим на тих огън около 10 минути.
Прибавяме подправките и варим още 5 минути, след което соса е готов за сервиране. 
Сваряваме пенето, отцеждаме ги и ги поставяме в порционни чинии. 
Върху всяка порция поставяме от соса, а отгоре по желание, поръсваме със сирене "Пармезан" или кашкавал.

*снимка: www.chiantilvpa.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK