Close search

Киш със спанак и овче сирене

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Киш със спанак и овче сирене photo-credit Киш със спанак и овче сирене

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Замесете маслено тесто от брашното, маслото, 1 яйце и 3 супени лъжици вода. 
  2. Покрийте със стреч фолио и приберете готовото тесто в хладилник за час-два, за да почине.
  3. След като го извадите, разточете го така, че да стане малко по-голямо от формата, в която ще се пече. 
  4. Намаслете формата, в която ще печете кишът.
  5. Разточеното тесто сложете в намаслената форма, оформяйки борд отстрани на тавата, висок около два-три пръста. 
  6. Надупчете тестото с вилица или шиш, за да не се надигне при печенето и го изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 15-20 минути.
  7. За да приготвите плънката, нарежете предварително измитият спанак и го задушете в малко масло заедно с пресния лук. 
  8. Загрейте сметаната смесена с яйцата и подправете със сол и пипер по свой вкус.
  9. Добавете и овчето сирене, разбъркайте хубаво сместа и я изсипете в изпечения блат. 
  10. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 минути. 
  11. Сервирайте топло, с малко доматен сос по желание.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK