Close search

Шоколадов сладкиш с кафе и маскарпоне

Добавено от tania.kangelidu
Видяна: 9104 Шоколадов сладкиш с кафе и маскарпоне

Продукти

200 гр.краве масло
50 гр.какао
250 гр.брашно тип 500
100 гр.захар
1 бр.яйца
400 гр.маскарпоне
150 гр.пудра захар
250 гр.черен шоколад
300 млсметана течна
1 с.л.кафе, разтворимо

Начин на приготвяне

Разбийте с помощта на миксер мекото масло със захарта до гладкост. Добавете яйцето като продължавате да разбивате. Накрая добавете и предварително пресятото брашно с какаото. Като се оформи тесто го доомесете с ръце.

Направете го на топка, сплескайте, завийте в прозрачно фолио и приберете в хладилника за 30 минути. През това време разбийте на ръка маскарпонето с пудрата захар.

Направете ганаша, като затоплите сметаната заедно с лъжицата кафе в нея до кипване. Отдръпнете от котлона и добавете начупените парчета шоколад, като разбърквате до напълно стопяване на шоколада. Оставете да изстива.

Намаслете формата, в която ще печете (използвах 24 см. кръгла). Разточете тестото и го прехвърлете в нея. С пръсти оформете борд. Надупчете с вилица тестото, а отгоре сложете хартия за печене, а върху нея шепа боб, за да не се вдигне тестото по време на печенето.

Печете блата 20 мин. на 180 градуса. Върху изстиналия блат разстелете крема от маскарпоне, а след това шприцовайте ганаша върху крема или просто го залейте. Поръсете с какао.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK