Продукти
-
1
лимон
-
1
с.л.
риган
-
магданоз
-
1
ч.л.
смляно чили
-
1
с.л.
черен пипер
-
2
с.л.
сол
-
1
с.л.
чесън
-
2
червени чушки
-
1
глава лук
-
2
кг
агнешка кайма
Начин на приготвяне
1. В голяма купа за смесвaме месото, смлените чушки и лук. Добавяме всички подправки и разбъркваме добре.
2. Покриваме и слагаме в хладилника за една нощ.
3. Смесваме нарязан лук, риган, лимонов сок в малка купа с капак и слагаме в хладилник.
4. Оформяме с ръце месото върху плоски шишове за кебап.
5. Печем върху гореща скара в продължение на 3-4 минути от всяка страна.
6. Сервираме със сос от кисело мляко и нарязания лук с лимон и подправките. По желание можем да приготвим и турски пилаф и да изпечем домати, разрязани на половинки на скарата.