Адана кебап

Продукти

  • 1 лимон
  • 1 с.л. риган
  • магданоз
  • 1 ч.л. смляно чили
  • 1 с.л. черен пипер
  • 2 с.л. сол
  • 1 с.л. чесън
  • 2 червени чушки
  • 1 глава лук
  • 2 кг агнешка кайма

Време: 30
Ниво: лесно

Large adana kebap

Начин на приготвяне

1. В голяма купа за смесвaме месото, смлените чушки и лук. Добавяме всички подправки и разбъркваме добре.

2. Покриваме и слагаме в хладилника за една нощ.

3. Смесваме нарязан лук, риган, лимонов сок в малка купа с капак и слагаме в хладилник.

4. Оформяме с ръце месото върху плоски шишове за кебап.

5. Печем върху гореща скара в продължение на 3-4 минути от всяка страна.

6. Сервираме със сос от кисело мляко и нарязания лук с лимон и подправките. По желание можем да приготвим и турски пилаф и да изпечем домати, разрязани на половинки на скарата.