Агнешка чорба

Продукти

  • 20 мл олио
  • 1 яйце
  • пресен джоджен
  • 50 гр бял ориз
  • 1 домат
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол
  • черен пипер
  • 1 червена чушка
  • 1 глава лук
  • 1 кг агнешки ребра

Време: 45 мин.
Ниво: лесно

Large agneshka chorba

Начин на приготвяне

1. Сваряваме место, обезкостяваме го и прецеждаме бульона.

2. Загряваме олиото в тиган, задушаваме ситно нарязания лук и останалите зеленчуци. Добавяме бульона и късчетата месо. Оставяме да ври около 20 мин. Добавяме ориза и овкусяваме с подправките.

3. След като оризът се свари, добавяме нарязания и обелен домат. Оставяме да ври около 5 мин. и застройваме с яйцето.

4. Сервираме с пресен джоджен.