Продукти
-
450
г
кисело мляко
-
4
яйца
-
1
с.л.
универсална подправка
(пикантина, вегета)
-
1
ч.л.
джоджен
-
1
ч.л.
босилек
-
450
г
ориз
-
1
морков
-
250
г
гъби
-
2
глави
лук
-
500
г
агнешки комплект
Начин на приготвяне
- Измиваме агнешкия комплект и го слагаме да се вари в посолена вода.
- В подходящ съд запържваме лука, моркова и гъбите, нарязани на ситно.
- След като се свари агнешкия комплект до нарязваме на кубчета.
- Почистваме и нарязваме зеленчуците и ги запържваме заедно с месото.
- Добавяме и ориза и заливаме с бульона.
- Като набъбне ориза добавяме подправките и слагаме в тава да се запече.
- През това време от яйцата и киселото мляко правим заливка, след като изври водата заливаме дроб-сармата и я връщаме във фурната да се запече.