Продукти
-
1
с.л.
горчица
-
10
г
кафява тръстикова захар
-
20
г
салвия
пресни листа
-
20
мл
зехтин
-
50
г
галета
-
10
г
сирене "пармезан"
настърган
-
50
мл
олио
-
черен пипер
на вкус
-
1
ч.л.
кимион
-
сол
на вкус
-
500
г
агнешко месо
ребра
-
1
с.л.
оцет
балсамов или винен
Начин на приготвяне
- Предварително загряваме фурната на висока степен.
- Загряваме олиото в по-голям съд на котлона и слагаме агнешкото месо, предварително посолено и поръсено с черен пипер, да може да се запържи равномерно от всички страни.
- Готовото агнешко месо преместваме тава върху решетка. От зехтина, галетата, пармезана, накълцаната ситно салвия, горчицата, кафявата тръстикова захар, сол на вкус и стрития кимион забъркваме гъста паста и намазваме месото обилно с нея. Завиваме го с алуминиево фолио и го слагаме да се пече за около 30 минути или докато е готово (проверяваме с вилица).
- Извадаме и оставяме тавата с фолиото да престои 5-10 минути, без да отваряме.
- Ястието поднасяме нарязано на и леко напръскано с оцет.