Ароматен телешки стек
Продукти
сол на вкус
1 с.л.
малинов сироп
3 с.л.
балсамов оцет
100 г
червено вино
400 г
телешко филе
3 с.л.
зехтин
1 ч.л.
мащерка сушена
1 ч.л.
босилек сушен
черен пипер на вкус
Време:
24 ч. и 30
Ниво:
средно
Начин на приготвяне
Измиваме и подсушаваме месото.
В купа смесваме всички подправки за марината и разбъркваме.
Слагаме месото в марината и завиваме с фолио.
Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни.
Изваждаме и изпичаме във фурна (докато месото омекне хубаво).
След като извадим месото от фурната го нарязваме и сервираме с гарнитура по избор.