Ароматен телешки стек

Продукти

  • сол на вкус
  • 1 с.л. малинов сироп
  • 3 с.л. балсамов оцет
  • 100 г червено вино
  • 400 г телешко филе
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 ч.л. мащерка сушена
  • 1 ч.л. босилек сушен
  • черен пипер на вкус

Време: 24 ч. и 30
Ниво: средно

Large aromaten teleshki stek

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме месото. 
  2. В купа смесваме всички подправки за марината и разбъркваме. 
  3. Слагаме месото в марината и завиваме с фолио. 
  4. Мариноваме колкото се може по-дълго, най-добре 24 часа. Добре е да го обръщаме често, за да се маринова еднакво от двете страни. 
  5. Изваждаме и изпичаме във фурна (докато месото омекне хубаво). 
  6. След като извадим месото от фурната го нарязваме и сервираме с гарнитура по избор.