Бъркани яйца

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 40 г краве масло
  • 2 с.л. сметана заквасена
  • 4 яйца

Време: 15 мин.
Ниво: лесно

Large barkani yaytsa

Начин на приготвяне

  1. Счупваме яйцата в купа и ги разбъркваме добре с вилица, но не ги разбиваме - ако сместа е пенеста, ястието няма да стане гладко и кремообразно.
  2. Добавяме сметаната и 2 с.л. вода.
  3. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
  4. Разтапяме маслото в малък тиган (касерола) с дебело дъно на тих огън.
  5. Сипваме яйцата и ги бъркаме бавно, докато се сгъстят и станат на крем.
  6. Огънят трябва да е много тих и да разбъркваме яйцата леко, за да не образуват бучки.
  7. Бърканите яйца поднасяме веднага, най-добре върху филия препечен хляб.