Продукти
-
120
мл.
захарен сироп
-
450
г
ягоди
-
100
мл.
сметана
сладка
-
500
г
сирене "маскарпоне"
-
2
блата за торта
готови
-
80
г
пудра захар
-
сметана
на спрей, за гарниране
Начин на приготвяне
- Разрязваме двата блата на по още две парчета - общо да станат 4 равни блата.
- Разбиваме маскарпонето заедно със сметаната и захарта.
- В голяма купа поставяме първия блат, добавяме малко захарен сироп.
- След това малко от полученият сметанов крем и почистени и нарязани или цели, по желание, ягоди.
- Следва втория блат, сироп, крем, ягоди и така до последния, като завършваме със спрей сметаната и по желание, гарнираме с цели ягоди.
- Оставяме да се охлади добре в хладилник и сервираме.